Andreu Maimó fou escollit per l’Institut d’Estudis Balearics a la mostra anual del Drawing Room Lisboa, juntament amb tres artistes Balears més (Catalina Julve, Isabel Servera i Cristòfol Pons).


Andreu Maimó presenta una selecció de quaranta dibuixos que recreen el procés evolutiu anual del jardí de Can Vent.

Extracte del diari digital DP.magazine.es

L’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) participa aquest any amb un focus de les Illes Balears a la fira d’art Drawing Room Lisboa, on participen els artistes Catalina Julve, Andreu Maimó, Cristòfol Pons i Isabel Servera.
Drawing Room Lisboa és una de les fires dedicades al dibuix contemporani internacional més importants d’Europa. Del 25 al 29 d’octubre del 2023 celebra la sisena edició a l’històric espai de la Societat Nacional de Belles Arts de Lisboa. Situada a tocar de l’avinguda Liberdade, aquesta institució lisboeta és una seu privilegiada de l’activitat artística a Portugal des de principis del segle XX. La fira ha aconseguit convertir-se en un esdeveniment fonamental del calendari artístic portuguès, gràcies a la presència de galeries locals de gran prestigi, com ara Pedro Cera, Filomena Soares, Vera Cortés, Bruno Murias o Miguel Nabinho, juntament amb altres europees i iberoamericanes.
La mostra dels artistes balears es porta a terme a l’espai Focus, una secció especial amb què la fira posa en relleu l’obra de creadors que destaquen per la seva contribució al dibuix contemporani en una escena artística particular. Sota la selecció experta de comissaris independents, en edicions anteriors hi han participat les ciutats de Berlín, juntament amb el comissariat de Jan-Phillip Fruehsorge; Buenos Aires, a càrrec de Deborah Reda, i Santiago de Compostela, amb el comissariat d’Asunta Rodríguez. El comissariat del focus de les Illes Balears correspon a João Silvério.

Organitzat per l’Institut d’Estudis Baleàrics, institució cultural adscrita a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports del Govern, el Focus de les Illes Balears té l’objectiu de contribuir a la visibilització i internacionalització dels artistes balears en un esdeveniment estratègic de projecció exterior. La selecció dels artistes s’ha fet mitjançant una convocatòria oberta llançada per l’IEB, amb un jurat format per Mónica Álvarez Careaga, directora de Drawing Room Lisboa; João Silvério, comissari del Focus de les Illes Balears, i Karen Andrea Müller, responsable de l’àrea d’arts visuals de l’IEB.

La presència de les Illes Balears a l’edició de Drawing Room Lisboa d’aquest any es veu reforçada, a més, amb l’elecció per part de l’organització de la fira d’un dibuix d’Albert Pinya com a cartell oficial.

Catalina Julve participa al Focus amb una instal·lació site specific, inspirada en els usos i costums del món rural de Mallorca. Andreu Maimó presenta una selecció de quaranta dibuixos que recreen el procés evolutiu anual del jardí de Can Vent. El projecte Bretxa, de Cristòfor Pons, amb obra sobre paper de tècnica mixta, planteja una reflexió crítica sobre les macroestructures de poder. Calendari laboral, d’Isabel Servera, recopila en forma de mural setanta dibuixos realitzats amb bolígraf multicolor, que donen compte d’un calendari de treball programat durant un any.

Extracte del diari digital DP.magazine.es

‘Foco’ de las Islas Baleares en Drawing Room Lisboa 2023